Rugpijn Tips van een Zoeterwoude-Dorp Chiropractor

Rugpijn Tips Van Een Chiropractor In Zoeterwoude-Dorp

Back Pain Tips from a Zoeterwoude-Dorp Chiropractor

Als er één lichaamsdeel is waar de meeste mensen op een bepaald moment in het leven problemen mee lijken te hebben, is het wel de rug. Rugpijn is zo'n veelvoorkomend onderdeel van het moderne leven dat veel mensen het gewoon als normaal zijn gaan zien, het accepteren en proberen er zo goed als mogelijk mee te leren leven. Natuurlijk weet iedereen in het beroep van chiropractor of mensen met kennis van de menselijke anatomie dat rugpijn in de meeste gevallen helemaal niet nodig is. Behandeling door een chiropractor kan enorm helpen, maar u kunt uzelf ook helpen. Hier zijn enkele effectieve rugklachten tips van een chiropractor in Zoeterwoude-Dorp .


LET OP HOE JE TILT

Slechte tiltechnieken zijn een veelvoorkomende oorzaak van onderrug spanningen en verstuikingen, dus het is belangrijk om de houding aan te nemen bij het optillen van zware voorwerpen. Wat je ook optilt, probeer je rug recht te houden en gebruik je benen om het grootste deel van het werk te doen. Vaak als we moe worden, worden de benen steeds minder gebruikt, maar je vraagt om een rugblessure als je stopt met je benen te gebruiken. Het is ook belangrijk om je lichaam niet te verdraaien wanneer je een zwaar voorwerp vasthoudt. Als je moet draaien, beweeg je je voeten totdat je lichaam de goede kant op staat.


GOEDE VOEDING

De meeste mensen beschouwen voeding niet als een essentieel onderdeel voor een goede gezondheid van de wervelkolom, maar het is wel van belang. Veel water drinken en gezond voedsel eten, helpen je op gezond gewicht te blijven. Het dragen van overtollig buik gewicht veroorzaakt een onbalans en trekt de hele dag aan die spieren in je onderrug. Als u last heeft van rugpijn en extra gewicht in uw buik draagt, pas dan uw dieet aan om de belasting van uw rug te verminderen.


VERSTANDIGE LICHAAMSBEWEGING

Lichaamsbeweging is om verschillende redenen een vitaal onderdeel van een goede gezondheid, maar het is ook een manier om uw rug te blesseren als u niet op de juiste manier traint. Wat voor soort oefening je ook kiest, neem de tijd om van tevoren goed op te warmen en af te koelen als je klaar bent. Veel mensen willen gewoon meteen beginnen met het tillen van gewichten of het spelen van een sport, maar je rugspieren zijn dan nog koud en stug. Zoek een warming-up en cooling-down oefening die binnen uw trainings bereik ligt en bescherm zo uw rug vóór, tijdens en na het trainen.


VERMIJD LANGDURIG ZITTEN

Over het algemeen zitten mensen veel meer dan vroeger. Veel beroepen vereisen uren achter elkaar achter een computer zitten, dat kan uw gezondheid schaden. Het menselijk lichaam is ontworpen om te bewegen, dus als je de hele dag zit, comprimeer je de schijven in je ruggengraat. Het is begrijpelijk dat niet iedereen van beroep kan veranderen, maar je kunt gedurende de dag wel elk uur een beetje rondlopen om wat minder druk uit te oefenen. Mocht je pijnklachten ervaren, neem dan contact op met ons chiropractie team in Zoeterwoude-Dorp.

Ons team van Chiropractie Zoeterwoude staat u graag te woord. Neem vandaag nog contact met ons op.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Zoeterwoude
Dorpsstraat 22a
2381 EN Zoeterwoude-Dorp
0172-820210