Wat is Chiropractie In Zoeterwoude-Dorp?

Chiropractie Zoeterwoude-Dorp EN Rugcorrectie

Lichaam in Balans In Zoeterwoude-Dorp

Het menselijk lichaam is het meest complexe organisme in de wereld. Menselijke wezens zijn uniek omdat ze rechtop lopen; hiervoor is BALANS nodig. De zoektocht naar evenwicht begint op het moment dat een baby haar hoofd opheft. De ogen moeten horizontaal zijn afgestemd, zodat de baby zich kan oriënteren op de wereld om haar heen. Vanaf de eerste wankele en waggelende stapjes van een baby tot de krachtige sierlijke houding van een ballerina - het lichaam zoekt constant naar BALANS! Leer uw evenwicht te verbeteren van Zoeterwoude-Dorp chiropractische kliniek.

Ieder moment van de dag zijn onze ogen automatisch horizontaal georiënteerd en moet het lichaam een zwaartepunt behouden. Het zwaartepunt ligt ter hoogte van het bekken - op de verticale lijn die loopt van de nekwervel (C2) naar de bovenkant van de heupen. In medische teksten wordt het lichaam getoond met de oogkassen, schouders en heupen horizontaal – de reden hiervan is dat het lichaam op een horizontaal niveau optimaal functioneert. In deze positie – met normale bilaterale spierspanning en een normaal bewegingsbereik – is het lichaam in BALANS.

De houding van het lichaam is van groot belang bij motorieke problemen en voor het evenwicht gedurende het bewegen. In feite is het mechanisme voor houding en beweging hetzelfde en een houdingsprobleem is bijna altijd verbonden met een probleem van het bewegingsapparaat. De kunst van het evenwicht is de sleutel tot beweging. Om rechtop te staan, evenwicht te bewaren, te kunnen bewegen en de zwaartekracht te kunnen weerstaan moet het lichaam op een gecoördineerde wijze samenwerken.

Om 1 been op te heffen zijn 40 spieren benodigd en om te lopen zijn er 200 spieren nodig. Door de gecontroleerde samenwerking van de spieren en zenuwen op het skelet is het lichaam een dynamisch voorbeeld van BALANS. De 650 spieren van het lichaam laten 206 botten bewegen, die zijn verbonden met 187 gewrichten. Al deze bewegingen vereisen BALANS en een goede spiercontrole. Alleen om stil te staan gebruikt het lichaam al 300 spieren om in BALANS te blijven

Zolang de zenuw impulsen normaal zijn is het lichaam in staat haar houding vast te houden en is het in BALANS, maar abnormale impulsen resulteren in spier disfunctie en afnemende functioneringsmogelijkheden. De zenuwen, die vanuit de ruggengraat lopen hebben de wervelkolom nodig voor de juiste BALANS. Met een juiste positie van de wervelkolom worden zenuwinterferenties voorkomen.

Om BALANS te behouden is een continue samenwerking nodig van het skelet, spieren en zenuwen. Alleen een Chiropractor (D.C.) heeft geleerd wat de samenwerking is van deze onderdelen van het lichaam als een geheel, en is bekwaam om diagnoses te stellen en structurele klachten te behandelen. De sleutel tot het behoud van een gezonde levensstijl is BALANS en beweging.

Als Chiropractor (D.C) ben ik van mening dat het in de juiste positie houden van de wervelkolom resulteert in een betere BALANS, een groter bewegingsbereik en een meer pijnvrije levensstijl.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Zoeterwoude
Dorpsstraat 22a
2381 EN Zoeterwoude-Dorp
0172-820210