Wat is Chiropractie en een Chiropractor in Zoeterwoude-Dorp

Chiropractie Zoeterwoude-Dorp EN Arts met wervelkolommodel

Chiropractie in Zoeterwoude-Dorp is kunst, wetenschap en filosofie. Het herstelt segmenten van de wervelkolom, brengt wervels in de juiste positie en verbetert de zenuwfunctie zodat spieren weer normaal kunnen functioneren. Dit alles zonder voorschrijving van medicatie.

Wanneer wervels druk uitoefenen op zenuwen dan verandert de spierfunctie. Zenuwen brengen immers boodschappen over tussen hersenen en spieren zodat het lichaam goed kan functioneren. Een verkeerd gepositioneerde wervel leidt tot abnormale zenuwimpulsen en lichaamsfuncties.

De opleiding tot Doctor in Chiropractie is gelijk aan die van een medische arts. Echter ligt bij chiropractie de nadruk op de relatie tussen de structuur van de wervelkolom, de spieren en zenuwen. Een studie vergt doorgaans vier jaar en wordt gevolgd aan de universiteit om een Bachelor in de Wetenschap te behalen. Vervolgens wordt de studie in nog eens vier jaar afgerond aan een universiteit voor chiropractie.

Het woord chiropractie kan in twee woorden worden gesplitst: chiro (gedaan met de hand) en practie (praktijk, actie, uitvoeren van handelingen). Een chiropractor werkt met de hand en met een behandeltafel waardoor blokkades in de wervelkolom opgeheven kunnen worden.

De definitie van gezondheid is het geluid van lichaam of geest: vrijheid van ziektes en klachten. Elke anatomische kaart laat zien dat heupen, schouders en ogen symmetrisch geplaatst zijn. Dit is de optimale positie en leidt er toe dat wervels, spieren en gewrichten normaal kunnen functioneren. Een verandering in deze posities resulteert in een veranderde spierfunctie en het verlies van beweging in gewrichten. U heeft vast weleens iemand horen zeggen dat “hij zich tachtig voelt”. Dit is meestal het gevolg van een veranderde positie van wervelniveaus waardoor de gewrichten en spieren overbelast zijn geraakt.


Myovision Scan

In onze praktijk werken wij met de nieuwste technologische toepassingen zoals de Myovision scan 8000.

Spieren krijgen elektrische signalen doorgestuurd vanuit de zenuwen. De Myovision scan 8000 is ontwikkeld om de elektrische spanning van de spieren van de wervelkolom te meten.

De taak van deze spieren is de wervelkolom te beschermen en in optimale conditie te houden. Dit is de reden waarom het belangrijk is om de spieren in de rug in goede conditie te houden. Als er subluxaties (wervels die de zenuwen irriteren) in de wervelkolom aanwezig zijn, zullen de spieren proberen dit te corrigeren. Hierdoor gaat de spanning afwijken van het normale niveau.

De Myovision scan 8000 brengt deze spanning (en daarmee de afwijking) in beeld en is dus een objectief hulpmiddel bij het opsporen van subluxaties.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Zoeterwoude
Dorpsstraat 22a
2381 EN Zoeterwoude-Dorp
0172-820210