Zoeterwoude-Dorp Chiropracticus Praat over het Verbeteren van uw Gezondheid

Zoeterwoude-Dorp Chiropracticus Praat over het Verbeteren van uw Gezondheid

Zoeterwoude-Dorp Chiropractor Talks About Improving Your Health

Elk jaar lijden honderden, zo niet duizenden mensen aan een soort van onderrugletsel als gevolg van tuinieren of andere onderhoudswerkzaamheden. Dit gebeurt veelal in het voorjaar wanneer mensen graag de tuin in willen nadat ze de wintermaanden binnen hebben doorgebracht.

Het is relatief gemakkelijk om je rug te bezeren, vooral als je zware voorwerpen door de tuin verplaatst. Hoewel chiropractische zorg een goede eerste stap is na het oplopen van een verwonding, is het ook goed om te weten dat regelmatige chiropractische zorg sommige van deze verwondingen kan helpen voorkomen. Tevens kunt u door het volgen van een paar algemene veiligheidsmaatregelen de risico's beperken.

Er zijn een aantal tips die u kunnen helpen rugklachten te voorkomen terwijl u in uw tuin werkt. Misschien is een van de belangrijkste dingen om te onthouden, dat hoe fitter je bent, hoe kleiner de kans is dat je een blessure oploopt. Fitness is in ieder geval een goed idee, wat voor vorm van rigoureuze fysieke activiteit je ook uitvoert. Een goede spierspanning en flexibiliteit zullen je helpen om gezond en vrij van rugklachten te blijven, welke erg pijnlijk kunnen zijn.

Bovendien zou u ervoor moeten zorgen altijd op de juiste manier te tillen. Buig altijd je knieën en houd je voeten ongeveer een schouderlengte uit elkaar. Wat je ook doet, til nooit met je rug. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen in de eerste plaats rugletsel krijgen. Een ander ding dat u kunt doen om uw kansen op letsel aan uw rug te verkleinen, is om hulpmiddelen te gebruiken die goed voor u werken. Als je een persoon bent met een kleinere bouw, moet je kleinere hulpmiddelen gebruiken en probeer geen te zware dingen zonder hulp te verplaatsen.

Natuurlijk, kun je als je spanning in je rug voelt of als je een bijzonder zware dag hebt gehad, meestal veel van de spanning verlichten door de spieren op de juiste manier te koelen. Als u wilt, kunt u afwisselend ijs en warmte afwisselen om ontstekingen te verminderen en vervolgens de spieren ontspannen. Zorg ervoor dat u het ijs niet rechtstreeks op de huid aanbrengt en dat u voorzichtig bent bij het aanbrengen van warmte.

Het is altijd verstandig om regelmatig naar uw chiropractor te gaan, zelfs als u op dit moment geen problemen ondervindt. Dit kan voorkomen dat u een rugblessure of een ander soort letsel oploopt. In het geval dat u letsel oploopt, kan een bezoek aan Chiropractie Zoeterwoude in Zoeterwoude-Dorp een integraal onderdeel zijn van het herstelproces. Werken in je tuin en je voorbereiden op de lente is iets dat de meeste mensen leuk vinden, maar het is ook iets dat je voorzichtig moet doen om ervoor te zorgen dat je jezelf niet verwondt. Wees veilig en neem contact met ons op als u nog vragen heeft.

Bij Chiropractie Zoeterwoude helpt ons team u om uw vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Zoeterwoude
Dorpsstraat 22a
2381 EN Zoeterwoude-Dorp
0172-820210