Fitness Tips Van Een Chiropractor In Zoeterwoude-Dorp

Fitness Tips van een Chiropractor in Zoeterwoude-Dorp

fitness tips from a chiropractor

Een chiropractor in Zoeterwoude-Dorp is geen onbekende in het zien van cliënten die zichzelf hebben geblesseerd met sporten. Verrekte spieren, verstuikingen, spier scheuren en verkeerd uitgelijnde wervelschijven komen helaas veel voor tijdens work-outs. Vrijwel elke vorm van fitness letsel kan met chiropractische zorg worden beoordeeld en behandeld, maar preventie is een nog beter recept. Hier zijn enkele fitness-tips van een chiropractor in Zoeterwoude die u ter harte zou moeten nemen.


BELANG VAN JE WARMING-UP

Warming-up is een integraal onderdeel van elk veilig fitness regime, maar het is ook een stap die veel mensen verwaarlozen. Als je spieren koud en strak zijn en je begint met trainen, vergroot je het risico om een hamstring te verrekken, je onderrug is blesseren of een ligament te scheuren. Licht stretchen of wat zachte gymnastiek voordat je gaat trainen, zal het bloed beter laten stromen, je spieren verlengen en de kans op pijn doen verkleinen.


JUISTE TECHNIEK OM LETSEL TE VERMINDEREN

Het gebruik van de juiste techniek tijdens het uitvoeren van een specifieke oefening of het spelen van uw sport is ook een cruciaal element om letsel te voorkomen. Leer hoe u de oefeningen en bewegingen correct kunt uitvoeren en volg deze instructies elke keer dat u sport of oefent. Probeer altijd binnen je eigen vaardigheidsniveau te blijven en overdrijf het niet. Concurrerend zijn is geweldig, maar als je jezelf te hard pusht, kun je zomaar voor een langere periode uit je programma raken.


FLEXIBELE SPIEREN HERSTELLEN SNELLER

Het behouden van een goede flexibiliteit in al je spiergroepen zal je atletisch vermogen verbeteren en het zal blessures voorkomen. Ontwikkel een stretch routine en houd je eraan, zodat je geen chiropractor hoeft te bezoeken met een blessure die je had kunnen voorkomen. Stretch ten minste de spieren die u het meest gebruikt in uw specifieke sport of activiteit.


GOEDE COOL-DOWNS

Goed afkoelen na het trainen is een andere belangrijke fitnesstip die chiropractoren aanbevelen. Zorg na je trainingssessie voor 10 of 15 minuten stretchen, strek je spieren en gewrichten uit wanneer je klaar bent. Net als bij het opwarmen, zal afkoeling je helpen spanningen, verstuikingen en spiertrekkingen te voorkomen.

Vergeet niet om gedurende de dag water te drinken om je spieren en schijven goed gehydrateerd te houden. Als je jezelf bezeert, ondanks je beste preventie-inspanningen, aarzel dan niet om een chiropractor te bellen en het behandelproces te starten. Hoe eerder je begint, hoe sneller je geneest en weer terug aan de gang kunt. Ons uitstekende team bij Chiropractie Zoeterwoude is er om u te helpen.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Zoeterwoude
Dorpsstraat 22a
2381 EN Zoeterwoude-Dorp
0172-820210