Zoeterwoude-Dorp Chiropractor kan TMJ Helpen

Zoeterwoude-Dorp Chiropractor kan TMJ Helpen

chiropractor may help tmj pain

Veel mensen zijn blij verrast om te horen dat de chiropractor ook bekend is met het behandelen van kaakklachten. Vaak worden klachten aan de rug en nek al snel geassocieerd met chiropractische behandelingen. Gelukkig kunnen mensen die lijden aan TMJ of temporomandibulaire gewrichtsaandoeningen ook verlichting vinden bij onze chiropractor in Zoeterwoude-Dorp.


WAT IS TMJ?

Temporomandibulaire gewricht stoornis verwijst naar een groep aandoeningen die het temporomandibulaire gewricht in de kaak beïnvloeden. Dit gewricht verbindt je kaak met je schedel, dus het spreekt vanzelf dat als je problemen hebt met de spieren of ligamenten die de beweging ervan beheersen, je hierbij problemen kunt ervaren.

Enkele veel voorkomende symptomen van TMJ zijn pijn in uw kaak, wang, tanden of voorkant van het oor wanneer u kauwt of geeuwt, geluiden in de kaak, een onvermogen om uw mond wijd open te zetten of uw kaak op slot springt wanneer u wel in staat bent deze te openen. Je zult ook merken dat je bovenste en onderste tanden niet meer goed op elkaar passen als je je mond sluit. Sommige cliënten ervaren hoofdpijn, gehoorproblemen, duizeligheid of oorpijn als onderdeel van Temporomandibular Joint Disorder.


OORZAKEN VAN TMJ

TMJ heeft een groot aantal potentiële oorzaken die uw Zoeterwoude-Dorp chiropractors zullen onderzoeken wanneer u uw afspraak boekt. Enkele van de bekende oorzaken van TMJ zijn onder meer ernstig kaaktrauma of dislocatie, fysieke of emotionele stress, of zelfs langdurig zittend in een tandartsstoel met uw mond wijd open. De emotionele stress zorgt er uiteindelijk niet voor dat TMJ vanzelf ontstaat, maar als je de neiging hebt om je tanden als gevolg hiervan te klemmen, kan dit uiteindelijk de oorzaak zijn. Statistieken tonen aan dat vrouwen vier keer zoveel kans hebben op TMJ als mannen.


KAN CHIROPRACTIE BIJ TMJ HELPEN?

Zodra uw chiropractor bevestigt dat u TMJ heeft, krijgt u een behandelplan op basis van de specifieke kenmerken van uw klacht. Ons team bij Chiropractie Zoeterwoude zal de oorzaak van uw probleem onderzoeken, zodat elke invalshoek wordt verkend voordat een grondig plan wordt gemaakt. Gewoonlijk zal een behandelplan voor TMJ chiropractische aanpassingen, speciale oefeningen en mogelijk warmte of ijs omvatten om pijn te verminderen..

Als u een van de symptomen van TMJ heeft, vraag dan zo snel mogelijk een consult aan met een chiropractor. Het is belangrijk dat u alle adviezen of aanbevelingen opvolgt die tijdens dat consult worden gegeven. Elke oefening en behandeling is ontworpen om de onderliggende oorzaak van het probleem te elimineren en uw kaakfunctie weer normaal te maken.

Bij Chiropractie Zoeterwoude helpt ons team u graag om uw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Zoeterwoude
Dorpsstraat 22a
2381 EN Zoeterwoude-Dorp
0172-820210