Chiropractie Voor Zwangerschap in Zoeterwoude-Dorp

Chiropractie Bij Zwangerschap
In Zoeterwoude-Dorp

Chiropractic for Pregnancy in Zoeterwoude-Dorp

Er worden per jaar meer dan 165.000 kinderen geboren in Nederland, meer dan 14% van deze geboorten gaan gepaard met een soort complicatie. Een bevalling is dus niet alleen pijnlijk, er is ook een risico's op complicaties. Er zijn verschillende manieren om deze risico's te minimaliseren, waaronder lichaamsbeweging, goede voeding, suppletie en chiropractische zorg.

Wanneer een vrouw zwanger is, treden er onmiddellijk veranderingen in het lichaam op. Al deze veranderingen zijn om het leven dat in de vrouw groeit te ondersteunen. Zwangerschap, hoe mooi deze gebeurtenis ook is, het kan de moeder een zekere mate van ongemak of pijn bezorgen. Tijdens het eerste trimester is ochtendmisselijkheid een veel voorkomend ongemak. Dit word veroorzaakt door de toename van hormoon levels en de groei van de placenta.

Met de extreme stijging van hormoon levels en de groei van de placenta, werkt de lever beduidend harder wat veel spanning op het orgaan kan creëren. Bij Chiropractie Zoeterwoude, kunnen wij u helpen bij het elimineren van de druk op het zenuwstelsel en het optimaliseren van de functie van uw lever om zo de verhoogde werkdruk van uw lichaam te compenseren.

Hoofdpijn is ook een veel voorkomende klacht, vooral tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, soms zelfs de gehele zwangerschap. Er zijn verschillende mogelijke redenen hiervoor, waaronder verkeerde uitlijning van de nek en boven-rug, uitdroging, stress, maar ook suiker en cafeïne onthouding. Door chiropractische aanpassingen, goede voeding en een gezonde slaapcyclus kan deze hoofdpijn aanzienlijk worden verminderd of geëlimineerd.

Tijdens het tweede trimester begint de zwangerschap zichtbaar te worden, het lichaam van de moeder heeft fysieke veranderingen ondergaan om dit gewicht te kunnen accommoderen. Als de uitlijning van uw wervelkolom al wat afwijkt, is het heel goed mogelijk dat een zwangerschap de symptomen verergert wat hoofdpijn, oprispingen, obstipatie, diarree of pijn kan veroorzaken. Gedurende de zwangerschap verschuift het bekken naar voren en veranderd de boog van de onderrug. Dit zou moeten gebeuren, maar als u al een verkeerde uitlijning in uw onderrug of ruggengraat hebt, kan dit aanzienlijke pijn en complicaties veroorzaken.

De grootste voordelen die chiropractische zorg tijdens de zwangerschap zal opleveren worden ervaren zodra de bevalling plaats zal vinden. De bevalling duurt gemiddeld 10 ½ uur. Moeders die bevallen van hun eerste kindje kunnen met chiropractische zorg de duur van de bevalling met 24% verkorten en moeders die al kinderen hebben, kunnen de de duur van de bevalling met 39% verkorten. Daarnaast hebben vrouwen die regelmatig een chiropractische behandeling hebben gehad, tijdens de bevalling vaak geen medicatie nodig omdat ze hun lichaam beter hebben kunnen voorbereiden op deze ervaring.


COMPLICATIES TIJDENS DE ZWANGERSCHAP KUNNEN WORDEN GEMINIMALISEERD OF ZELFS WORDEN VOORKOMEN MET TOTALE PRENATALE ZORG. DIT BEVAT:

  • Chiropractische zorg
  • Oefeningen
  • Goede voeding
  • Suppletie
  • Goede hydratatie
  • Goede nachtrust

Bij Chiropractie Zoeterwoude is het bieden van gezondheidszorg meer dan onze taak. Het is onze passie om voor moeders te zorgen terwijl ze wachten op de komst van hun kleine wonder. Onze passie stopt daar niet! We zijn er ook om ervoor te zorgen dat uw kind(eren) in gezondheid kunnen groeien en zich ontwikkelen zodat zij het beste uit het leven kunnen halen.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons team van Chiropractie Zoeterwoude vandaag nog te bellen.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Zoeterwoude
Dorpsstraat 22a
2381 EN Zoeterwoude-Dorp
0172-820210